Derfor er der ikke freon i dine produkter længere

Posted by: | Posted on: april 10, 2015
freon Read More ...

CFC-stoffer, herunder freon, var enormt populære i 1960’erne og 1970’erne da de kom frem.

De gjorde det nemt at få væsker ud af beholdere – nyttigt, når du skulle have deodorant på, når du skulle male huset, når du skulle lave mad og i mange andre tilfælde.

Desværre viste det sig også, at freon og de andre CFC-gasser ødelagde ozonlaget.

Uden at ozonlag her vi på kloden ikke noget, der beskytter os mod solens ultraviolette stråler – hvis vi da ikke selv tager deciderede soldragter på. Ozonlaget er af vital betydning for vores overlevelse på planeten.

freonHurtig reaktion

Da det først blev opdaget hvor skadelige CFC-stoffer er var reaktionen hurtig. I løbet af 1980’erne og 1990’erne svandt forbruget af freon og de andre stoffer ind til det rene ingenting.

Det betyder, at vi nu – følger vi de gode takter, der er lagt foran os – har gendannet ozonlaget 100 % i løbet af 2070.

Alternative mekanismer i dine produkter

Vi havde også parfume og madbeholdere før freon – og vi har det også efter.

Der er blot en række teknikker, der er skiftet. Det har ikke gjort din parfume dyrere, blot en anelse mindre handy, når du skal have den ud af beholderen. Nogle af de mere kendte mærke som Christian Dior og Marc Jacobs var allerede før forbuddet ude at fortælle hvordan de ikke brugte freon i deres produkter af hensyn til miljøet.