Du kan nu leve med solceller og bitcoins

Posted by: | Posted on: marts 10, 2014
en bitcoin som fysisk mønt Read More ...

En spansk hjemløs beviste det og lagde det på internettet, hvor det på lyntid blev spredt – det er i vores moderne verden muligt alene at leve ved hjælp af solceller og bitcoins.

Solceller kan bruges til at oplade diverse instrumenter som fx en bærbar computer, en telefon og så videre – mens bitcoin kan bruges om universelt betalingsmiddel.

Bitcoins gør det muligt at betale penge ved en øjeblikkelig computeroverførsel udenom stater og begrænsninger i form af bankers regler. Bitcoin er blot en af flere cryptocoins, men dog den første og ubestridt største af alle.

At være hjemløs har tidligere betydet en lukket dør til alle de moderne hjælpemidler som fx internet – men ved hjælp af solceller er det ej heller et problem.

Den spanske hjemløse – hvis første tråd på amerikanske Reddit kan læses her – lykkes alene ved hjælp af en rygsæk indeholdende det mest væsentlige at bygge et liv op omkring sine solceller og sin bitcoins. Han spørger kryptisk i tråden, om man virkeligt har brug for et hjem, eller om det er noget, vi bilder os selv ind?

en bitcoin som fysisk møntPraktiske udfordringer med tiden som løsning

Den hjemløse i dette tilfælde var en amerikaner, der nu boede i Spanien.

Spanien som land er teknologisk ikke længere fremme end Danmark. Man kunne derfor udmærket tænke sig, at en person i Danmark kunne bo “i en indkøbskurv” og stadig fungere ved hjælp af bitcoins. Praktiske problemer ville der være nok af – men med den fart, bitcoins i det hele taget skyder, ville det være et spørgsmål om tid før end disse problemer var en saga blot.

Et lidt større praktisk problem er, at vi i Danmark næppe har sol nok halvdelen af året til at holde en bærbar computer opladt og en smartphone ditto..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *