Efterisolering af boligen er den perfekte måde at energioptimere på

Posted by: | Posted on: marts 25, 2014
Read More ...

I løbet af de sidste fem år er det blevet uhyre populært blandt boligejere at energioptimere. Dette skyldes primært, at prisen på varme er steget markant, og det derfor mere end nogensinde kan betale sig at bruge nogle penge på at gøre boligen mere energieffektiv.

Energioptimering kan være rigtig mange ting. Det kan være alt fra installering af varmepumper/jordvarmeanlæg til at spare lidt på radiatorerne. Dog handler energioptimering i dette indlæg om isolering. Isolering er nemlig en af de bedste metoder til at energioptimere dit hus, så din varmeregning ryger helt i bund.

Hvilke isoleringsformer kan bruges til energioptimering?

Alle isoleringsformer kan i princippet bruges til optimering af boligens energiforbrug. Dog er det ikke alle former, der er lige vigtige. Hvis du for eksempel lige har fået efterisoleret dit tag, så er det højst sandsynligt ikke nødvendigt at bruge mere tid på det lige nu.

Du skal derimod finde de steder på boligen, hvor det kan betale sig at få fyldt noget mere isolering i. Til at finde ud af dette kan det anbefales at få foretaget en termografering. En termografering er en varmeanalyse af dit hus. Når analysen er slut, kan du meget effektivt finde de steder, hvor varmen har det med at sive ud –  det vil altså sige, at det er der du skal fokusere på at få fyldt noget mere isolering i. Man siger at loftet er det sted i boligen hvor der forsvinder mest varme, det skyldes som bekendt at varmen siger op af. Du kan læse mere om isolering af loftet her.

I Danmark er der rigtig mange boliger, der ikke er isoleret godt nok i hulmuren. Derfor vil du typisk opleve, at det er hulmuren den er gal med, hvis du bor i et lidt ældre hus. Ved at efterisolere hulmuren kan du virkelig mindske din varmeregning, da det er her størstedelen af husets varme siver ud.

Det smarte ved en isolering af hulmur er, at det typisk ikke tager mere end én dag afhængig af, hvor stort et hus du har. Derudover behøver dine mursten ikke fjernes, da hulmursisolatøren blot borer et lille hul, hvori han kan stikke et lille rør ind. I dette rør bliver der så blæst granulat ind i hulmuren, så den igen bliver fyldt med god isolering, der kan gøre dit hus meget energivenligt.

isolering af et hus igangSådan kan du selv energioptimere dit hus

Hvis du gerne selv vil hjælpe lidt til med at spare på varmen, så kan du gøre følgende:

  • Sluk radiatoren når du lufter ud
  • Sluk radiatoren når du ikke er hjemme
  • Lad dørene i hjemmet stå åben, så varmen kan flytte sig uhindret rundt
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *