Fokus på det bæredygtige liv

Posted by: | Posted on: marts 17, 2015
Read More ...

Vi danskere vil gerne være en del af løsningen – og ikke problemet. Det betyder, at vi giver ekstra omtanke til blandt andet hvordan vi spiser og hvad vi spiser, hvordan vi får vores energi og hvordan vi transporterer os rundt i verden.

I stedet for at tage bilen til arbejde kan vi cykle og tage toget. Måske er det en smule mere besværligt for den enkelte person, men vi sparer såvel miljøet som vores pengepung for en på sigt voldsom belastning.

Det gælder også for den mad, vi spiser.

Det fortæller Karsten Birkelund, der arbejder med at sende mange tusinde pakker med helsekost og anden sund og bæredygtig mad ud til danskerne hvert år gennem Helsebixen.dk.

hblogo”Vi ser, hvordan vores kunder har et større og større fokus på hvordan maden er blevet fremstillet, om den er økologisk, nøglehulsmærket, Fair Trade og lignende”. Læs mere om Fair Trade her.

Karsten uddyber:

”Vores kunder er villige til at betale et beløb oveni for at vide, de er en del af en global løsning frem for det, der skaber problemer for vores klode”.

Det er dog ikke alle danskere, vi kan forvente vil tænke så langt. At købe helsekost frem for at købe det billigste i det lokale discountmarked er en belastning for pengepungen, og sidder midlerne tæt på en er det svært at prioritere ikke alene sund, men også bæredygtig mad.

”Vi gør meget for at finde varer, der kan købes til en billigere pris for derved at give adgang til det her marked for en større målgruppe” fortæller Karsten og afslutter:

”Samtidigt må vi dog også erkende, at det bare koster at være bæredygtig og at prisen i sidste ende betales af den, der spiser maden.”