Hjælp miljøet: Genopfyld blækpatroner

Posted by: | Posted on: april 13, 2015
Read More ...

Når du printer belaster du miljøet på to punkter:

Delvist bruger du papir, der kræver fældede træer – og delvist bruger du blækpatroner, der kræver plastik og blæk for at producere.

I vores ”brug og smid væk”-samfund smider de fleste blot deres blækpatroner ud, når de er færdige. Men sådan behøver det ikke at være. I stedet for kan du genopfylde den samme printerpatron og derved være mere bevidst om dit miljømæssige ansvar.

Opfyld ikke selv

Med mindre du har erfaring med teknik og arbejder med printere kan det ikke anbefales, du selv opfylder dine printerpatroner.

Blækpatroner er små størrelser og du risikerer at ødelægge dem. I Aarhus, Odense og København kan du nemt finde steder, hvor du kan tage dine tomme blækpatroner til og få fyldt dem op.

Opfylder du selv risikerer du, din printer ikke vil godtage patronen – eller, endnu værre, at printeren godtager en ødelagt patron og går i stykker.

Som alternativ kan du på visse webshops købe blækpatroner, der er genopfyldt i forvejen. Det er billigere og du kan pleje din miljømæssige bevidsthed.

Du kan fx købe genopfyldt Brother toner her på Tonerland.dk som et af flere eksempler.

Print mindre

photodune-9202014-printer-xs

Endnu bedre for både din pengepung og miljøet er, at du ”blot” printer mindre end du gør lige nu.

Print belaster både miljøet og firmakontoen i betragtelig grad – og ofte er det slet ikke nødvendigt at printe alligevel.

Print på begge sider af papiret hvis det endeligt skal være og brug ”Ecofont” på din computer, der kræver mindre blæk. Vælg også en printer, der benytter meget lidt blæk og som kan genbruges, efter du er færdig med den.