Snart vil miljøet takke os for at spise mindre kød

Posted by: | Posted on: juni 21, 2014
Read More ...

For miljøet er skabelsen af og transporten af kød noget af det mest belastende overhovedet.

De tager mange måneder, hvis ikke år, for en ko at vokse op, og i den tid skal den have masser at spise. Dette, ofte især majs, skal først produceres. Så skal koen transporten og slagtes, hvorefter kødet skal behandles og så transporteres hen til slutbrugeren.

Og udfordringen er, at vores vestlige samfund – og også andre samfund, om end ikke på samme kommercialiserede måde – er bygget op omkring indtagelsen af kød. Vi er vant til det og det er blevet kulturelt for os.

kød på grillen - altså det rigtige af slagsenMen der er ved at komme et alternativ til kød.

Snart kan vi skabe kød syntetisk. Vi kan skabe det i et laboratorium. Med samme konsistens, så vi stadig skal stege dem, men vi slipper for hele processen, der leder op til det. Kødet bliver skabt med stamceller og det er noget, der forskes ganske heftigt i.

I fremtiden kan vi måske forestille os, at kød fra almindelige køer forbeholdes til helt særlige lejligheder, mens at vi almindeligvis bare spiser det, der er skabt i laboratoriet. Og det gælder naturligvis både for kyllinger, for oksekød og for alt ind imellem de to.

Selvom det varierer meget fra menneske til menneske, har vi alle brug for protein og mange af de andre stoffer, vi får i kød. Det kan end ikke alverdens kosttilskud redde os fra. Men vi kan komme meget langt, både for miljøet og i forhold til prisen på kød, hvis det lykkes os at skabe det i laboratoriet og herefter kommercialisere dette ”falske kød”.

Glæd dig til den dag, du i køledisken i dit lokale supermarked kan vælge mellem rigtigt kød og kød, der aldrig har set skyggen af en drøvtyggende ko. :-)

Synes du det er interessant?

Læs mere her:

http://en.wikipedia.org/wiki/In_vitro_meat





Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *