Tjen penge med solfangere

Posted by: | Posted on: marts 26, 2015
Read More ...

I medierne omtales med jævne mellemrum solceller. Vi behøver derfor næppe fortælle dig hvad solceller er og hvorfor de er smarte.

Men hvor meget kender du egentligt til solfangere?

Forskellen på solceller og solfangere kan forklares i en sætning:

Solceller producerer elektricitet fra solens stråler, mens en solfanger producerer varme. Derfor kaldes solfangere også undertiden for solvarme.

Læs mere om solvarmeanlæg her.

Med et solvarmeanlæg absorberes solens stråler af selve anlægget, hvorefter det omdannes til varme du kan bruge i huset, til at varme vand op m.v. Når du installerer et solvarmeanlæg bør den umiddelbare konsekvens være, at din varmeregning falder.

Kombiner de to

Men hvorfor vælge imellem at få produceret strøm med solceller og varme med solvarme, når du i dag kan få begge dele?

Siden solceller i Danmark for alvor slog igennem i 2011 og 2012 har flere virksomheder arbejdet på at skabe et anlæg, der tager solens stråler og producerer både strøm og varme. Et kombineret solcelle- og solvarmeanlæg.

Det er lykkes i en grad, at du i dag kan få opsat et sådant anlæg i dit hjem. Ved hjælp af flere sider, herunder Sparenergien.dk, er det muligt for dig at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud på at få opsat et kombineret solcelle- og solvarmeanlæg.

Hvad skal jeg vælge?

en energirenoveret bolig

Om solceller eller solvarme vil være mest gunstigt – eller, sagt på en anden måde, hvad du vil spare mest ved at installere – afhænger af din situation. Har du et nyt og i forvejen energieffektivt hus vil solceller være at foretrække, mens du kan skære meget af din varmeregning med solvarme, hvis du bor i et ældre hus.

Få en fagmand til at kigge på din situation sammen med dig for at finde ud af, hvad der er op og hvad der er ned i lige netop din situation. Du kan også med fordel sætte dig sammen med en revisor for at finde ud af hvordan du bedst strukturerer købet af solceller og solvarme – det er ikke længere muligt at henføre det under virksomhedsskatteordningen, men der findes stadig muligheder for at minimere din betaling i SKAT.